lauantai 30. toukokuuta 2015

Lauantain herkuttelua


Arkisin emme juuri ehdi tehdä ruokia, joten  viikonloppuisin on kiva syödä yhdessä. Etenkin näin ihanana päivänä ulkona pihalla. Lauantaina nautimme purjovuoan ja täytetyn endiivin lehden.

Menun ulkopuolelta smoothievinkki

AVOKADOSMOOTHIE

½ litraa
2 avokadoa
2 rkl Nutellaa (pähkinäsuklaa)
2 dl luonnonjogurttia
½ pienestä appelsiinistä
2 omenamintun lehteä
3 saksanpähkinää
6 voikukan lehteä (1 rkl kuivaa rouhetta)
vettä, jotta tulee noin ½ litraa

 

Laita kuorittu avokado ja muut aineet blenderiin ja surauta hienoksi. Sopii aamiaiseksi tai välipalaksi.

 


 
 


TÄYTETYT SALAATTISIKURIN LEHDET

2 annosta

4 salaattisikurin lehteä
25 g sinihomejuustoa
25 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tuore viikuna
3 saksan- tai makadamiapähkinää
hunajaa

Irrota ja pese salaattisikurin lehdet. Sekoita juustot ja levitä se lehdille. Levitä päälle viikunan siivut ja pähkinärouhe.  Tarjoile alkupalana.



PURJOVUOKA

400 g purjoa
1 sipuli
1 paprika
300 g jauhelihaa
2 dl tuoreita tai pakastettuja herkkutatin viipaleita
2 dl tuoreita vuohenputkenlehtiä
suolaa
pippuria
2 dl kasvislientä
(juustoa)

Tarkista ettei purjon lehtien välissä ole multaa ja viipaloi niistä noin 2/3 jättäen lehtien latvat. Silppua sipuli. Paista herkkutattiviipaleet nopeasti kuumalla pannulla ja lisää lopussa purjot ja sipuli. Laita uunivuokaan. Lisää päälle silputut vuohenputken lehdet. Ruskista jauheliha, lisää kuutioitu paprika ja mausteet sekä lihaliemi ja kiehauta. Lisää uunivuokaan päällimmäiseksi. Hauduta uunissa 200 asteessa 45 minuuttia.
 
 

 

Nokkonen


Seuraavan ohjeen nappasin juuri ilmestyneestä Katariina Vuoren kirjasta, jonka esittelen kirjablogissani alkavalla viikolla. Lisään kuvan.
 

NOKKOSPANEROITU CAMEMBERT

 
3 annosta
250 g camembert-valkohomejuustoa (kiekko)
näkkileipäpala
2 rkl nokkosjauhetta
kananmuna
4 rkl vehnäjauhoja
voita paistamiseen

Leikkaa juustokiekosta 6 kolmiota. Murskaa näkkileipä korppujauhoksi ja sekoita nokkosjauheeseen. Vatkaa kananmunan rakenne rikki.

Pyörittele juustokolmiot ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi nokkos-korppujauhossa. Paista pannulla joka puolelta rapeaksi. Tarjoa lämpimänä vadelma-, lakka- tai tyrnihillon kanssa.

Annoksen kuvaaminen onkin sitten eri juttu.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahduta minua käyntijäljelläsi. Pyrin vastaamaan jokaiseen viestiin.